דת ואידאולגיה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 28/02/11 17:04 כד באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב כבר מעל לשנה שאני בתהליך חזרה בתשובה אך לצערי ישנם מספר דברים בדת שנוגדים את האדיאולגיה ואת השקפת עולמי ואני לא מוכן לוותר לא על הדת ולא על דעתי

ישנם מספר דוגמאות למשל העניין שהדת מפלה את הגויים או קוראת לחילוניים רשעים הרי גם אני הייתי שם לדעתי כולם שווים עוד עניין שחורה לי הוא עניין ההומהים שהדת מתייחסת אליהם כאל משהו מזיק ואפילו שמעתי דעות שקוראות לתופעה מחלה והיא מצפה מהם שישנו את טבעם

עוד עניין זה העניין שהדת היא נורא שובנסטית ונסיתי לשמוע שלא האשה שווה לגבר ועוד דברים בסגנון אבל זה לא שכנע אותי הדת היא מפלה את האשה

הדברים האלה במיוחד מורידים לי מאוד מהדת ויצא לי כמה פעמים פשוט לקום משיעורי תורה באמצע כי הפריע לי משהו מהנאמר

אז מה אפשר לעשות כבוד הרב

תשובה

אינני יודע ממי ראתה שומע דברים ביהדות, או שיעורי תורה, אבל ברור לי שכמו שהדברים מיוצגים על ידך, גם אני לא הייתי מקבל אותם.
אבל - זאת לא היהדות!. זו לא התורה המסורה בידינו ממשה רבינו עליו השלום, דרך חכמי הדורות כולם.
לך למקום שלומדים בו תורת אמת, ותרווה את נפשך במים זכים, ו"אין מים אלא תורה".
איני יודע מה מקום מגוריך ולכן אינני ממליץ על מקום מסויים, אולם בטוחני שאתה יכול למצוא לבד, או בהתייעצות, עם רב אמיתי.