דם בזמן יחסי אישות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/09/16 21:33 כג באלול התשעו

שאלה

ערב טוב כבוד הרב, אנחנו זוג צעיר ששומר נידה. היום בזמן קיום היחסים הבחנו בדם, כנראה דימום וסתי. כמובן שהפסקנו מיד והתחלנו לשמור כרגיל.

השאלה שלי היא זה גרם לנו לפגוע בטהרת המשפחה. אנחנו עם הרגשה רעה מאותו הרגע אבל כמובן שלא ידענו שהוסת קרב אחרת לא היינו מקיימים יחסי אישות.

תשובה

לשואלת שלום
לעיתים בורא עולם מזמן לנו נסיונות קשים מאוד, וברוך השם במקרה שלכם עמדתם בו, בעוצמה שלא מובנת מאליה.
במידה וזמן קיום היחסים לא נכלל בעונות (יום\לילה) המוגדרות "פרישה סמוך לוסת" - [אין בידכם עוון], אלא אונס שעליו נאמר "אונס פתרה התורה".
[במידה והתופעה חוזרת פעם נוספת, יש לפנות לרב באופן מיידי]. (קיים חשש שראיית הדם בזמן התשמיש אינו צירוף מקרים, אלא שקיום היחסים הוא הגורם לוסת, ומצב זה דורש ייעוץ רבני-הלכתי פרטני).
בהצלחה רבה בהקמת ביתכם, ויהי רצון שיהיה מלא אור, שמחה וקדושה. אמן.