דירה שמוכרים בה את המטבח לגוי בפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/04/09 11:56 יא בניסן התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני גרה בדירה שכורה ואשהה בעז"ה בפסח אצל הורי. שותפותי ואני נמכור את כל המטבח לגוי בפסח, אבל ננקה את החדרים. האם יש בעיה להיכנס לדירה בפסח רק לשם לקיחת בגדים וחפצים אחרים? בתודה ובברכת פסח כשר ושמח, מיטל

תשובה

אני מבין שאתן בודקות את החמץ בחדרי המגורים.

אם למטבח יש דלת תסגרו אותה ותכתבו 'חמץ'
אם למטבח אין דלת תבדקו את המטבח באופן כללי מבחוץ [שולחן ועל השיש] . על הארונות תכתבו 'חמץ' או 'לא בדוק' . גם מעל הכיור או שתכתבו או שתשימו שקית ניילו על הברזים. אז ניתן להכנס בפסח לדירה בלי להשתמש במטבח למעט שתית מים מהברז.

חג שמח וכשר דוד לוי