דחוף קצת מה המקור של נבואה בשם לילד

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 08/09/11 18:59 ט באלול התשעא

שאלה

מה המקור לכך שאומרים כי האמא מקבלת את שם הילד בנבואה בסמוך ללידה והאם זה אומר שהאם צריכה כשהיא במצב נפשי וגופני טוב לקרוא לילד בשם? אני אשמח לתשובה זה דחוף לי

תשובה

אין לזה מקור.
האב והאם קוראים לילד בשם, (לא משנה מי החליט) ומופיע בספרים שלשם יש משמעות שקשורה לנשמה של הילד, ואם האב והאם רוצים באמת לטובת הילד, הם זוכים למין הארה רוחנית שמכוונת אותם במתן השם.
זו לא נבואה, אלא מעין גילוי פנימי , כמו שמופיע על בת פרעה שקראה לילד - משה, או השמות של האבות שמשמעותם פורשה בתורה.