דחוף! האם מותר לבנות ללמוד גמרא? וא''כ...

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/07/07 00:43 יט בתמוז התשסז

שאלה

האם מותר לבנות ללמוד גמרא??? ראיתי שהתירו וראיתי שאסרו. ושני רבנים מכאן מהאתר אמרו ג"כ שמותר. אבל אני מחפש המשך לשאלה, שאף אחד עוד לא ענה לי עניה. אני מקווה שכבוד הרב יוכל בעז"ה לענות לי. האם מותר לבן בן גילן של הבנות ללמדן גמרא בפורום של מרצה-כיתה (מתוך הנחה שמותר לנשים ללמוד גמרא, כמובן)?

תודה מראש!

תשובה

ב"ה

שלום

בעקרון, הכל תלוי במאוירה הכללית ובמערכת היחסים הנוצרת.בחברה נפרדת לחלוטין - אין היתר לדבר זה והוא לא צנוע ולא ראוי.
בחברה מעורבת בה מדברים על הא ודא כולל דברים בטלים, מי יתן ואלה יהיו נושאי השיחה.

כל טוב,

שי