גזל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/08/10 15:24 כה באב התשע

שאלה

שלום ותודה רבה!!

יש משהו שיושב לי על הלב הרבה זמן.

הרבה פעמים בחיים שלי קרא מצב שקנינו חברות ביחד איזה משהו וכל אחת היתה צריכה להחזיר כסף.. ואני מלא פעמים לא החזרתי.. או שמישהי "שילמה " עלי והייתי אמורה להחזיר לה-ולא החזרתי..

העניין הוא שהדברים האלו היו כ"כ מזמן שהבנות בעצמן או אני לא זוכרות.

מה אפשר לעשות??

הרי אני גונבת!! זה ממש גזל!!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. זה לא גזל כי את רוצה ומוכנה להחזיר.

ב. למעשה, תכיני רשימה של כל הבנות שקבלת מהם או שיש סיכוי שקבלת ולא שילמת,

תשאלי כל אחת אם היא זוכרת וכמה מגיע לה אם בכלל, אם היא זוכרת- תשלמי, ואם היא לא זוכרת תבקשי ממנה שתמחול לך.

ג. אם בכל זאת יש מישהי שלא הגעת אליה, ישנם שני נימוקים שבצירופם ניתן לסמוך שמחלו לך:
1.כי יתכן שמחלה לך בגלל הסכום הקטן
2. אם לא בקשה ממך יש להניח שמחלה.

ד. מכאן ולהבא תקבלי על עצמך לרשום ולהחזיר כל חוב.

וה' יקבל מעשיך הטובים.

בברכה,

דני ארגמן