גזל מחברת ביטוח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 08/01/15 17:13 יז בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים בזמן העבודה, אני לא אשם בתאונה מכוון שעצרתי להולכת רגל במעבר חציה ולפתע נכנסו בי מאחור.

במשך חודש הייתי בבית בימי מחלה מכוון שסבלתי מכאב ואני מטופל בפיזוטרפיה לאורך כל התקופה.

אחרי חודש חזרתי לעבודה (כנהג) ואני מרגיש כאב לאחר עשר דקות שאני יושב ברכב.

אני מסוגל לבצע את העבודה שלי שזה לנהוג 5-8 שעות ביום אבל אני כן סובל קצת.

יש לציין שאף פעם לפני לא כאב לי הגב, לא בזמן נהיגה ולא באופן רגיל ויום יומי.

נפגשתי עם עורך דין על מנת לתבוע את הביטוח של הרכב ולקבל כסף בעבור הסבל שלי

והעורך דין הסביר לי שבכדי להוציא את הסכום הגבוהה ביותר אני אצטרך להוציא אחוזי נכות על סך 5-10%

ולאחר מכן עם אחוזי הנכות וכל המסמכים שיש לי נוכל להגיש את התביעה לחברת הביטוח.

במידה ואני באמת אצליח להשיג את אחוזי הנכות התביעה שלי יכולה להסתכם ב: 80-100 אלף ש"ח

ובמידה ואני לא אצליח התביעה תסתכם ב 10-18 אלף שח.

הבעיה היא שבתכלס' ביום יום כבר לא כואב לי בכלל אם אני מבצע פעולות כמו לעמוד ללכת לעשות ספורט.

וכאלה אלא רק כשאני נוהג אז איך אני אדע אם באמת מגיע לי 5-10% נכות?

ובכלל בשביל לקבל את אחוזי הנכות האלה רופאים של הביטוח לאומי הולכים לבדוק אותי ואני אצטרך "לשחק אותה" כאילו קשה לי להתכופף ושאני מוגבל בתנועות מסוימות.

שזה לא נכון בכלל אני יכול לעשות הכל.

אז אני אצטרך לשחק משחק כלשהו.

מצד שני זה לא הוגן כלפיי כי מי יודע אם זה בכלל יעבור לי?

אולי עוד יומיים כבר לא יכאב לי ואולי גם בעוד 10 שנים הכאב בזמן נהיגה לא יעבור.

אני יהיה חייב לשחק את המשחק כי הרי הרופאים לא יכולים לבדוק את גופי בזמן שאני נוהג

ובזמן שהם יבדקו אותי במרפאה לא יכאב לי בכלל.

עכשיו השאלה האם זה גזל:

כי בתכלס מי החליט כאב מה הוא? איך באמת נדע האם הכאב לי שווה ערך ל 5-10% נכות

תשובה

שלום וברכה,

כואב לשמוע שאתה סובל.
ואשריך שאתה מחפש את דרך האמת ללכת ביושרה.

כמובן שמגיע לך פיצויים על הכאבים שיש לך בזמן הנהיגה, אך אסור לשקר בשביל כך.

אתה צודק, שעל פי ראות עינינו אם משקרים אפשר להרוויח באופנים שונים, מה שנראה לנו שנרוויח.
אך תורתנו מלמדת אותנו אחרת (ויקרא יט, לו): "מֹאזְנֵי צֶדֶק אַבְנֵי צֶדֶק אֵיפַת צֶדֶק וְהִין צֶדֶק יִהְיֶה לָכֶם אֲנִי ה' אֱ-לֹהֵיכֶם..."
התורה מלמדת אותנו, שחייבים להיות ישרים. ולכן נסמך לפסו' זה האמירה שה' הוא האלוקים, כי הוא יודע האם אנו ישרים או שאנו חלילה סרים מדרך האמת.
אפילו שרבים משקרים - אין זה דרך התורה. אנו מצווים להיות ישרים, אף אם נפסיד מכך הרבה כסף.

לביטוח יש כללים, והרופאים קובעים מתי מגיע לך כסף ומתי לא. וגם אם לא תרוויח מהם כסף, אתה צריך להיות ישר כל הדרך.

אנו מאמינים בה' יתברך, שדואג להולכים בתמים. וכדברי דוד המלך: "נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב".

בתפילה שכאבך יחלפו, וה' הטוב ישלח את ברכתו לך ולכל משפחתך.

הלל