בשר וחלב

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 25/03/14 17:02 כג באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום וברכה

יש לי בקבוקים לתינוקות שמיועדים לחלבי ולבשרי.

את הבקבוקים הבשריים אני שוטפת עם סקוטש בשרי שאני שוטפת איתו כלים שיש עליהם ממש שאריות של אוכל בשרי, למרות שאני שוטפת עם מים קרים.

לבתי יש בקבוק כזה, ובשבת האחרונה חמותי (שאינה אשה דתיה, אבל בשבילנו היא שומרת שבת) הכינה לה שוקו עם חלב בבקבוק הבשרי. הבקבוק לא היה בשרי בן יומו, זאת אומרת שהוא היה נקי ולא נגע בו סקוטש בשרי במשך יותר מ-24 שעות, וגם השוקו לא היה רותח (יד סולדת), אלא פושר. מה דין הבקבוק?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,
לגבי שאלתך אודות בקבוק בשרי שאינו בן יומו שהוכנס לתוכו משקה שוקו (חלבי) האם הבקבוק נאסר.
יש לחלק בשאלה האם השוקו היה בבקבוק יותר מ-24 שעות ואז הבקבוק נאסר (מדין כבוש).
אם אם השוקו לא היה בבקבוק יותר מ-24 שעות, הבקבוק לא נאסר, ויש לנקותו וניתן להמשיך להשתמש בו כבעבר.
בברכה רבה
הלל