בשר וחלב בשוגג

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/10/14 19:43 ח בתשרי התשעה

שאלה

לרב שלום,

אני עומד יום לפני יום הדין וחטאתי חטא חמור ביותר. אני אכלתי קוביית שוקולד חלבית ועשר שניות אחרי זה ממש בשוגג (שכחתי שאסור) הכנסתי לפה שלי חתיכת בשר!!! ותוך כדי שאני אוכל את הבשר אני מרגיש טעם של חלב ונבהלתי ופלטתי ישר הכל... הרב אני ממש מצטער אני ממש בכיתי כי ממש בשר וחלב היו אצלי ביחד בפה והטעמים שלהם התערבו אצלי יום לפני היום הכי חשוב בשנה! יום החתימה!! אני לא יודע מה לעשות למרות שזה היה בשוגג כי שכחתי אני עדיין מרגיש רע עם עצמי, מה לעשות?

תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה,
אתה מתאר היטב את ייסורי התשובה.
כשיהודי עובר עבירה ויודע שנפל וחטא עליו להצטער על חטאו, וכך הוא מתעורר לחזרה בתשובה.

דע לך שהצער על החטא חשוב שיהיה אך צריך שהיהי קצר, משום שה' הטוב המציא לנו מחילה וכפרה על ידי מתנת התשובה.
יום הכיפור מכפר לשבים בתשובה.
ומכיוון שאתה רוצה לחזור בתשובה כל השערים פתוחים בפניך.
עליך להתחרט, להתוודות, ולקבל על עצמך להשתדל שלא לשוב לזה החטא. ומיד ה' הטוב מוחל על חטאתך.

אסור לייסר את נפשך על טעות שנעשתה בשוגג,
עליך להמשיך ולשמוח בחלקך שזכית להיות יהודי שמכיר את בוראו, ושה' אוהב אותו כל כך.

אל תשכח שה' הוא הדבר הכי טוב בעולם, ואוהב אותנו אהבה אין סופית ורק רוצה בטובתנו.
כפי שאנו אומרים בי"ג מידות, על ה': שהוא רחום וחנון, ארך אפים ורב חסד.

לפעמים יצר הרע מנסה להפיל אותנו בכך שמונע מאתנו להאמין שיש לנו דרך לחזרה בתשובה, אך דע לך שזה שקר גמור.
אם תתחזק בתשובה ותהיה שמח בחלקך, ה' הטוב ימחל את עוונתך. ואולי אפילו העוונות הופכות לזכיות.

"לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר באב ויום הכיפורים".
יום כיפור זה יום טוב, יום מלא שמחה ואור, על המתנה הנפלאה שה' נתן לנו. מתנת התשובה.

בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה,
הלל