ברכת הגומל באיחור רב!

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 16/08/12 16:12 כח באב התשעב

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

לפני שנה, (פחות כמה ימים), בני הקט שהיה אז בן 3, כמעט טבע בבריכה!

זה היה עניין של שניות בודדות בהן הוא "ניצל" את המצב בו הסרנו את השגחתנו האדוקה מעליו, והוא טס וקפץ למים.

כשקלטנו, טסנו לבריכה ומצאנו אותו כשהוא כבר שרוי עמוק בתוך המים, על הקרקעית . . . הוצאנו אותו בסוף הדקה ה-90!

בשבת שלאחר מכן, אכן היה בכוונתי לברך הגומל, אך יצא שבאותה השבת ציינו, במזל טוב, 4 שמחות בבית הכנסת, (בר מצווה, שבת חתן ו- 2 לידות; אכן שבת פורייה מאוד.)

מן הסתם, התפילה וקריאת התורה התארכו להן מאוד; ולא רציתי להטריח את הציבור.

מאז, אני מרגיש מאוד לא בנוח; ואני מאוד חושש מברכה לבטלה.

אולי אוכל במקום לתרום לגמילות חסדים?

מה סובר הרב?

תודה ושא ברכה,

חנן.

תשובה

בס"ד

ב"ה שרים אתכם חסד גדול

לא צריך היה לברך כי ברכה זו היא חיוב של הניצול ולא של הוריו
כדאי לעשות סעודת הודיה ( אולי אפילו כל שנה באותו תאריך) או/ו לתרום כסף לסעודת עניים.

כל טוב
ובשורות טובות