בריאת העולם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/07/10 05:00 טו באב התשע

שאלה

שלום לך דני .

אני רוצה לבדוק את אמיתות התורה (לגיטימי

להטיל ספק ולשאול שאלות כמובן )

בעזרת חישוב משולב בין תיארוך גיל העולם

המשוער במדע לבין התיאוריה שכל יום בבריאת העולם

היה כמה מיליוני או מיליארדי שנים

אני מעוניין לדעת מהו גילו של העולם לפי התאוריה הזו .

האם אתה יודע כמה שנים היא יום אחד עפי תאוריה זו ? או כמה זמן ערכה בריאת העולם לפי אותה תאוריה .

דרך אגב . המון רבנים אומרים דברים שנבדלים אחד מהשני , אין אחידות .

איך אני אדע אם הכוונה בתנ''ך היא לימים כפשוטם או כמיליוני שנים ?

יש שאומרים שאלוקים לא ברא משלב אפס , זאת אומרת

נבראו כאילו כבר היו קיימים המון זמן , כך שאתה יכול לתארך משהו שרק נוצר , אבל לא מאפס , ולכן התיארוך

המדעי יראה מיליוני שנים .

המון אנשי רוח ורבנים בדת היהודית יגידו דברים שונים .

בבקשה תאיר את עיני , אני אשמח לקבל תשובה ברורה , בתקווה שתוכל לשפוך אור על

שאלה זו .

כל טוב לך , דרור

תשובה

ב"ה,

שלום דרור,

א. ראשית יש לדעת שהתורה לא מספקת תיאוריות מדעיות,
אין ענינה לספר ולתאר את המציאות הפיזיקלית של העולם, אלא ללמד ערכים ומצוות, ולהדריך את האדם איך האדם צריך להיות.
מתוך כך גם נובעת הספירה,
לפי התורה אנו מונים 5770 שנה, המנין הזה הוא לבריאת אדם הראשון,
כך שאם אתה רוצה לדעת כמה זמן היקום קיים תשאל אנשי מדע.

(ב.אכן יש הסבר נוסף שהעולם נברא מבוגר, והמשל לכך הוא אדם הראשון, הרי הוא לא נולד תינוק, אלא בצבינו נראה כגיל 20, ולו היה צץ לשם איזשהו אדם היה חושב שהוא בגיל 20 ולא בגיל כמה דקות, וכך לגבי העולם.הסבר זה נועד לתרץ את הסתירה לכאורה בין המספרים האסטרונומים של המדענים לספירת התורה.)

בברכה,

דני ארגמן