בקשר ללילמודים בישיבת הסדר

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 03/08/09 18:51 יג באב התשסט

שאלה

שלום רב,

לפני מספר שנים חזרתי בתשובה, מספר שנים לאחר שאמי חזרה, ולמדתי בתיכון בישיבה תיכונית. בעוד מספר שבועות אני אמור להתחיל לימודי בישיבת הסדר, אך להוריי יש בעיה כלכלית והסכום שמבקשים עבור הישיבה, נראה לאבא שלי, אשר לא דתי, לא סביר.

הוא מעדיף שאני ילך רק לשנה אחת לישיבה, אם כבר, ואז ישר לצבא.

אני , לעומת זאת, שבדקתי ברצינות רבה ישיבות תקופה לא מבוטלת, מאמין כי שנה אחת בישיבה לא תעזור לי הרבה להתקדמות שלי בתורה ובמצוות, ולא מוכן לוותר על ההזדמנות של כל 5 השנים במסלול ההסדר.

אשמח לדעת מה הרב מייעץ לי לעשות, כיצד ניתן לפנות לאבי בכדי שיסכים ויבין אותי?! וכמו-כן אשמח לדעת אם הרב יודע אם בישיבות הסדר יש אפשרות להנחה במחיר ומתי.

תשובה

בס"ד

אני יודע בוודאות שיש התחשבות במקרים חריגים בנושא התשלום, אני לא מקיר שהיה פעם מקרה שבחור לא יכל ללמוד תורה בגלל כסף.
בקשר לאביך כדי לקבל הכוונה צמודה, ואולי עדיף שמישהו חיצוני בעל גישה חמה לציבור חילוני, ידבר איתו.

בהצלחה