בעלי מתחזק - איך לנהוג?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/02/06 22:54 כא בשבט התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

בעלי שומר רק שעתיים בין בשר לחלב ואני שומרת שש שעות.

כרגע הוא בתהליך חיזוק

קשה לו לשמור שש שעות

אני מכירה אנשים ששומרים רק שלוש שעות ,רציתי לדעת אם אני יכולה מעכשיו לשמור גם שלוש שעות

והוא יעלה משעתיים לשלוש.

בעלי אומר שהוא לא רוצה כביכול להרוס לי ,אבל אם אני אשמור שלוש שעות אז הוא גם יעלה ואז בעזרת ה עם הזמן נגיע גם לשש שעות

אני מאוד רוצה לשמור איתו את אותו פרק זמן,כי אנחנו אוכלים יחד ויוצא כך שהוא כבר חלבי ואני לא

תןדה מראש

תשובה

בס"ד

אשריכם שאתם מתחזקים. זה כל כך משחח וכל כך נפלא לקרוא את השאלה שלך. הרצון להיות יחד ולהיות בדרגה שווה.

מצד אחד אני כל כך רוצה להגיד לך כן. כי הרצון שלך נובע ממקום כל כך טהור ונכון. מצד שני אני יודע שלרדת במדרגה רוחנית זה לא טוב.
לכן אני מציע לך לחשוב על ארוחות לא בשריות. לפחות חלקם. זה מוריד מסדר היום את השאלה כמה שעות עברו וכמה כל אחד מכם שומר בין בשר לחלב.

אגב. זה גם הרבה יותר בריא!

גם אם העצה שלי לא מתקבלת - את הרעיון את יכולה לקחת גם לענין הזה וגם לענינים אחרים. דהיינו לארגן
את החיים באופן שההתנגשויות לא מגיעות כלל.

בהצלחה