בישול קטניות בכלי פסח לאשכנזים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 25/03/14 15:23 כג באדר ב'

שאלה

לאחרונה התפריט שלי מורכב בעיקר מקטניות. במידה ואני מכשירה את המטבח כמה ימים לפני פסח - האם אוכל להכין תבשיל קטניות בכלי פסח לפני החג או שיש עם זה בעיה? (כמובן שבמהלך פסח אני נזהרת מקטניות)

תשובה

שלום וברכה,

האשכנזים נהגו להחמיר בכך שלא לבשל בכלים של פסח קטניות.
וכן בשו"ת יחוה-דעת ח"א סוף סי' י כתב, שהמבשל קטניות בביתו לקטן, רצוי לכתחילה שייחד כלים מיוחדים לצורך זה, כדי שלא ישתמשו בכלים ההם לעצמם, לצורך גדולים (ועי' עוד שמירת שבת כהלכתה מ,פ).

אולם מכיוון שכל דין קטניות הוא חומרה, במקום קושי גדול או הפסד מרובה ניתן להקל בבישול קטניות בכלי פסח.

וכן ראיתי שהובא בתשובה הזאת:
http://www.din.org.il/2011/04/15/בישול-אורז-לשבת-הגדול-בכלי-פסח-לנזהרים/

בברכה רבה
הלל