בישולי עכום

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/16 21:51 כב באלול התשעו

שאלה

אני נשוי בשנית, וילדיה (בני 20 ) של אשתי גרים אתנו.

בכל שבת שניה, ולעיתים מזומנות, הילדים הולכים אל בית האב שחי לצערנו עם גויה.

האם מותר לילדים לאכול מתבשיליה של אותה גויה? (תבשיל העולה על שולחן מלכים)

האם זה שהאב מדליק את האש ו/או שופת את הסיר ו/או מגיס - עוזר במשהו? הרי כל התקנה הינה בכדי שלא יבואו לקירוב, וכאן הקירוב כבר קיים?!

אודה לתשובת כבוד הרב

תשובה

לשואל שלום
באופן בסיסי [אין הם יכולים לאכול מבישוליה].
[קיימים פתרונות] מסויימים לבישול על ידי גוי. לספרדים - הדלקת האש אינה מועילה, וצריך שיהודי יבשל מעט בישול (בין בתחילה בין בסוף, אך לא אחרי שהמאכל מוכן לאכילה בדחק), או ישים הסיר על האש ממש. לאשכנזים הדלקת האש מתירה אכילה, וכן היתרים אחרים כגון הגסה אחרי שליש בישול.
המורכבות בפתרונות השונים היא הקרבה אל האישה (אוכל טעים וכד'), יחד עם זאת, קשר הילדים עם אביהם הביולוגי הוא חשוב ביותר לראייתם הנורמלית את מבנה המשפחה.
[לכן עצתי היא] שבזמן שנוסעים אליו יצוידו באוכל מביתכם ובכך ישמרו על מרחק מסויים מן האישה.
(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן קיג | תְּשׁוּבַת הָרַשְׁבָּא סימן סח)