בורר בשבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/05/02 16:29 טו בסיון התשסב

שאלה

בבית הכנסת שאני מתפלל נוהגים לקרא תהלים מחולק ל-28 חלקים כאשר יש 3 ספרים כאלו בשעת החלוקה יש כאלה המבקשים חלק מיוחד האם אין כאן דין בורר .לאחר הקריאה האם מור לסדר אותם לפי ספרים ולספור את החלקים כדי לוודא שלא חסר?

תשובה

המבקש ספר מיוחד מתוך סידרה של ספרים אין בזה דין בורר ודינו כדין בורר אוכל מתוך פסולת שמותר בשבת.אולם לאחר הקריאה בהם כשהם מונחים במעורב,אסור למיינם ולהחזירם לפי סדר מספורם.
ואם רוצה להסירם מעל השולחן,יקח כל ספר מן הבא לידו בנפרד ויחזירהו למקומו.