באולינג לאישה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/16 23:12 כב באלול התשעו

שאלה

שלום הרב, מותר לאישה ללכת ליום גיבוש בבאולינג? יהיו שם גברים ולפעמים צריך להתכופף כשמשחקים וזה לא הכי צנוע.

תשובה

לשואלת שלום
מותר לך להגיע לאירוע, אך [יש להמנע] מהמשחק עצמו (כדאי להשתמש בתירוצים כלליים כגון עייפות, חוסר עניין, חוסר מקצועיות בתחום, ולאו דווקא מטעמי צניעות כדי לא להוציא לעז על שאר הנשים).
בנוסף, [היי חכמה] באירועים כגון אלו שלא להגיע למצב של שחוק וקלות ראש בחברת גברים.
יש להבחין בין שיח חברתי לגיטימי לבין קלות ראש. ואצטט כאן את דברי מרן רבי יוסף קארו מחבר השולחן ערוך: "אֵין הַשְּׂחוֹק וְקַלּוּת רֹאשׁ שִׂמְחָה אֶלָּא הוֹלֵלוּת וְסִכְלוּת, וְלֹא נִצְטַוֵּינוּ עַל הַהוֹלֵלוּת וְהַסִכְלוּת אֶלָּא עַל [שִׂמְחָה שֶׁיֵּשׁ בָּהּ עֲבוֹדַת הַיּוֹצֵר]".
(מקורות: שוע או"ח תקכט,ג)