אמונה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 13/07/03 16:44 יג בתמוז התשסג

שאלה

האם יש השגחה פרטית על רגשות?למשל אם בנ"א עצוב הוא יכול להגיד שזה משמים?

תשובה

תשובה:
שלום רב:
חשוב לדעת שהקב"ה מנהל את העולם ע"פ חוקים וכללים הטבועים בטבע, ככל שהאדם הוא יותר רוחני הוא זוכה להשגחה פרטית כזו שיוצאת אפילו מעבר לחוקי הטבע.
בדוגמא של אדם שהוא עצוב הרי חשוב שינסה לזהות מה גרם לעצב זה ע"מ שבעתיד יוכל למונעו ומצד שני ישנם דברים שמאוד עוזרים לאדם לצאת מתוך העצב כגון לימוד תורה, שירה ותפילה.
חשוב לעשות מאמץ ע"מ לצאת מן תנוחת העצב כי הרי העצב משבית את האדם.
דבר נוסף שיכול לסייע הוא היציאה מן הבדידות.
בשורות טובות ישועות ונחמות
מיכאל ברום