אמונה בה' ומטרת החיים

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 29/07/12 01:32 י באב התשעב

שאלה

שלום

יש לי כבר הרבה זמן שאלות באמונה-

איך אני בכלל יכולה להיות בטוחה שה' קיים? שמעתי את המשל עם הזבוב/ הנמלה- עם האותיות על הנייר, אבל א. זה משל ולא הסבר ב. בדיוק כמו שנראה לי מוזר שהעולם נהיה ככה סתם, נראה לי מוזר שיש ה' והוא ברא את העולם...

שאלה שניה היא מה המטרה שלי בעולם?- אני לומדת בשביל תעודת בגרות בשביל עבודה-פרנסה בשביל לגדל ילדים שגם ילמדו וכו'...?

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלותיך מראות על עומק מחשבה וכנות בחיפוש אחר תשובות, דע לך שזהו הפתח לאמונה השלמה האמיתית ביותר.

אם כל זה עליך להבין שבניין האמונה דורש תהליך של לימוד חקירה והדרגתיות בדרך קבלת התשובות, והרכבתם אחת לאחת לכדי פאזל שלם.

על כן אני ממליץ לך להצטרף ללימוד מובנה של ספר הכוזרי בשיעור קרוב למקום מגוריך, ו/או לימוד של שיעוריו של הרב שרקי לספר הכוזרי באתר מכון מאיר
(http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=13101