אלוהים מתגשם?

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 06/04/14 09:48 ו בניסן התשעד

שאלה

שלום רב.

רציתי לשאול האם יש גישה ביהדות שאומרת שכל היש הנמצא הוא התגשמות פיזית של חלק מעצמות האלוקית ?

כלומר העצמות האלוקית הפכה לכל הגשם אל אף שיש עוד עצמות שלא הפכה לגשם?

או שזו עבודה זרה?

תשובה

שלום.
הקדוש ברוך הוא, אינו גוף, אין לו דמות גוף, והוא "אין סוף", כלומר אינו ניתן להגדרה כמותית, או לחלוקה.
לפיכך, כאשר ברא את העולם, הרי אי אפשר לומר ש"חלק ממנו" הפך לדבר גשמי, ו"חלק אחר" נשאר לא-גשמי. לא יהיה זה נכון כלל ועיקר, כי אין דבר כזה "חלק מ..." לגבי דבר שאיננו גשמי, ואינו ניתן לחלוקה.