אירוח בחוה"מ סוכות לא בסוכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/10/11 14:38 יג בתשרי התשעב

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,

אני ואשתי רוצים להזמין כמה חברים להתארח אצלנו בחוה"מ סוכות. העניין הוא שאין לנו סוכה [מהסיבה, שטכנית אין לנו מקום לבנות]. האם מותר לנו לארח אותם בבית שלנו ולכבד אותם רק באוכל/שתיה שמברכים עליהם 'שהכל'? העניין הוא שאחרי חוה"מ זה לא כל כך מסתדר לחברים שלי, לכן אנחנו קצת לחוצים לעשות את זה עכשיו.

אני אעריך מאוד אם כבוד הרב יספיק לענות לי לפני החג.

חג שמח וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

קשה לי למצוא את הסיבה להתיר אירוח מסוג זה, גם אם מדובר ב"שהכל".
הסיבה: תשבו כעין תדורו, וקשה לומר שאנחנו מארחים במקום אחר מאשר בבית, והבית של סוכות הוא - סוכה.

כל טוב וחג שמח