איפה קונים אוכל?

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 09/06/02 03:45 כט בסיון התשסב

שאלה

מי שהולך להתארח בדירת חברו. האם יכול לקנות את האוכל שנצרך לו בעירו או שעדיף לקנות דווקא בחנות שחברו קונה ממנה?

תשובה

כששלח משה רבנו מלאכים אל מלך אדום אמר לו "ולא נשתה מי באר". נאמר על כך במדרש רבה (במדב"ר פרשה י"ט); "מי באר?
מי בורות היה צריך לומר! (אלא)
למדך תורה דרך ארץ שההולך לארץ שאינו שלו, יהא מונח וקונה מן החנווני בשביל להנותו".

ולכן אם מתארח אצל חברו.
אם המחירים בחנות שבעירו ובחנות בעיר של חברו זהים- יקנה בחנות שחברו קונה בה כדי להנותו.
ודבר זה יהא זה לכבוד חברו כי יקנה את מצרכיו בחנות שמארחו קונה.