אב שנכשל בצפיה אסורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/04/06 15:10 יג בניסן התשסו

שאלה

(אני אשמח אם השאלה תגיע לרב שמואל אליהו)

בעקבות קריאת רוב התשובות של הרב באתר בנושא זה(בלי להתעמק יותר מדי)נראה לי שאין לי עדיין תשובה:מה ניתן לעשות עם אב שכמעט בוודאות נכשל בצפיה אסורה.במחשב התקנתי תוכנת סינון אתרים-בתקוה שזה יספיק, אבל על הכבלים\הטלויזיה\העיתונים אין לי יכולת להשגיח.הפניות אליו נענו בהכחשה נמרצת של העניין.אני חושש לערב את האם מפני שלום בית (כמו שכתב הרב).האם יש מה לעשות מלבד להתפלל עליו (ועל כולנו)?

תשובה

בס"ד

את באמת בבעיה גדולה. אבל אני מציע לך להשתדל להכניס לבית יותר קדושה במקום לנסות להרחיק את הטומאה.
דהיינו יותר שמחה ויותר כיבוד הורים. יותר שיעורי תורה ויותר דברי תורה על השולחן. יותר ספרי קודש ויותר מילים של טוב. יותר חיזוקים ופחות הערות. יותר מילים טובות ופחות מילי ביקורת. בקיצור מעט מין האור דוחה הרבה מין החושך.
אני יודע שזה נראה לפעמים כמו דרך ארוכה. אבל זו דרך ארוכה שהיא קצרה.

בהצלחה