תמונות בבית הוריי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/04/20 08:26 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום רב ותודה רבה על זמנכם ועזרתכם תבורכו בשפע טוב!!

מזה כשנתיים שאני בתהליך תשובה.

עברתי לבית הוריי על מנת להתחיל את חיי מחדש. אחרי גירושין ונטישת החיים החילוניים במרכז הארץ.

חלק מהתהליך הוא ניקוי יסודי מכל הבחינות.

בצעירותי הרביתי לצייר דמויות פנטזיה פרצופים מוזרים מפלצות חמודןת וגובלינים וכן כל מיני חיות כגון סוסים וינשופים.

הוריי לאורך כל השנים תלו את התמונות בסלון ועד היום מתגאים בהן. ואני מעוניינת לנקותן ולהסירן.

אני מבינה שעדיף לנקות את התודעה ובוודאי כשמדובר בכל מיי פרצופים.

אבל הורי לא מוכנים לוותר.

מה אוכל לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום

אשרייך על התהליך המבורך.

אני מסכים שהיה מקום בתהליך ההתנקות גם ליצור את המציאות שאת לא נפגשת עם אותן תמונות, אבל אינני חושב שזו חובה.

כיבוד הורים בוודאי גובר על כך, ובוודאי כשמדובר בבית שלהם.

נראה לי שהחזרה לבית ההורים היא נכונה. ישנו קשר בין הקשר עם ההורים לבין הקשר עם ריבונו של עולם. אני מציע שתנסי פשוט להתעלם עד כמה שניתן מהציורים הללו.

בע"ה שתזכי להמשיך לעלות ולהתקדם בתהליך השיבה המבורך.

כל טוב ובהצלחה רבה