שעטנז

חדשות כיפה רבני בית הלל 15/11/17 10:57 כו בחשון התשעח

שאלה

ברצוני לרכוש כיסוי נוי לכרית

נאמר לי שזה עשוי מפשתן

ידוע לי שאסור ללבוש שעטנז -פשתן וצמר יחדיו.

אני מנסה לברר האם יש גם צמר שם.

2 שאלות

האם בכלל מותר שעטנז בכיסוי כרית (לא בגד לבישה)?

האם שאלתי מספיקה לבירור שעטנז?

תודה

תשובה

שלום רב,

בדבר שיושבים או שוכבים עליו יש איסור שעטנז מדברי חכמים.

דבר שעשוי לנוי:

אם הוא לא יכול להיות לשימוש גופו של האדם - למשל, אם הוא מחובר היטב לקיר כך שאי אפשר לעשות בו שימוש - מותר.

אם אדם יכול להשתמש בו - אסור.

לכן, אם הכרית תהיה מונחת בבית במקום שאדם יכול לעשות בו שימוש - צריך לברר אם יש בכרית תערובת של צמר ופשתן.

אבל אם המילוי הוא צמר והכיסוי מפשתן, והכיסוי תפור וסגור - מעיקר הדין זה מותר ; והרב עובדיה יוסף ז"ל כתב שראוי לא לעשות כרית לישון עליה בצורה כזו (ילקוט יוסף הלכות שעטנז, סימן שא סעיף ה).

אבל אם הכרית היא לנוי, מכיון שמצד הדין במצב כזה אין איסור שעטנז, נראה לי שאפשר להקל בזה.

ברכה והצלחה!

התשובה התקבלה מהרב צבי קורן - רב מרבני בית הלל