מה ההגדרה למשיח

חדשות כיפה רבני בית הלל 15/11/17 10:58 כו בחשון התשעח

שאלה

שלום

רציתי לדעת מה ההגדרה למשיח.

מאמיני חב'"ד גורסים שזהו אדם בשר ודם ואילו אני שמעתי שהמשיח אמור להיות מישהו שהוא לא בן אנוש.

מה האמת?

כמו כן, נאמר שהמשיח בינינו אך לא מתגלה. מדוע? ואם הוא כאן איך זה יכול להיות שעדיין ישנם בעיות בעולם ובארצנו בפרט? והאם יקומו המתים לתחייה המשיח?

בברכה

מרים

תשובה

שלום וברכה,

המשיח הינו בן האדם שהשיג את כליל השלמות וזכה להקרא בן אדם במובן העמוק והשורשי של הדבר. קרי, הוא התגשמות מחשבת הבריאה של הקב״ה וזה שהתעלה והגיע להשלמת הבריאה של ששת ימי המעשה ועל כן יכול היום השביעי לבא אל סיומו, בתיקונו של עולם.

לפי המסורת, בכל דור ישנו לפחות אדם אחד שהוא בחזקת משיח, קרי, שאם זכה הוא ובני דורו, הרי שיתגלה ויהיה המשיח. אך כפי שהיה בדורו של בר כוכבא, שאמר עליו רבי עקיבא שהוא הוא המשיח ולא זכו הוא ובני דורו ועל כן נהרג, וכן חזקיה המלך לפניו. אשר על כן, היות וטרם זכינו לא התגלה המשיח, הרי שהצרות והבעיות ממשיכות עד לסיום חבלי המשיח והתגלותו בעת הגאולה.

כאחד משלבי הגאולה, בסוף ימות המשיח, תהא תחיית המתים.

אולם חשוב לזכור שכל הנאמר הוא באופן כללי וללא הדיוקים הנדרשים שיש ללומדם לעומק וכפי שאומר הרמב״ם, כל אלו העניינים אין אנו יודעים אותם בדיוק עד שיהיו.

ירחם

הרב ירחם שמשוביץ הוא רב מרבני בית הלל