ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/07/07 11:12 טז בתמוז התשסז

שאלה

שלום לכב' הרב.

חברים שלי מצאו קונה לדירתם לפני כשבוע. הם הגיעו עמו כבר לכל ההסכמות, בנוגע לתשלום ולפינוי הדירה.

הם חוששים מלחתום על החוזה במהלך שלושת השבועות, ומעוניינים לדעת את הדין בעניין זה.

בכבוד רב ובתודה מראש.

נאוה

תשובה

שלום רב,
האם ניתן לדחות לאחר תשעה באב? מעיקר הדין מותר לחתום ולבצע בשלושת השבועות, במיוחד אם זה כרוך בהפסד מרובה.
לשיקול דעתם האם לדחות או לא. שלא יקחו סיכון אם כרוך בכך הפסד כספי ויחתמו. אם הם חתמו על זכרון דברים הרי הוא בעל תוקף כחוזה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.