יום ה-30

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/04/20 22:58 כא בניסן התשפ

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה.

אחי נפטר ביום י"ג בניסן. נקבר באותו היום לאחר השעה 19:00, כך שיוצא שנקבר כבר נחשב י"ד בניסן.

הרגל ביטל את השבעה. הבנתי שהרגל מקצר גם את ה-30. אם כך, מתי חל יום ה-30 שעולים לקבר?

נאמר לנו שמאחר ולא עולים לשבעה בחול המועד, אפשר לעלות ביום חמישי כ"ב ניסן. האם אכן כך?

דבר נוסף, הרגל מבטל שבעה. אך שמעתי שהוא גם מבטל גזרת 30 לאחים? ומה לגבי בנו?

אודה לתשובתך,

תשובה

שבוע טוב

ראשית, תנוחמו מן השמיים.

את סוף השבעה מציינים מחר, בעליה לקבר, על אף שהיא הפסיקה כמובן כבר בערב חג.

סוף שלושים: אחים - ז באייר (כי שבעה ימים הסתיימו ממש עם כניסת החג, עוד שבעת ימי הפסח, מכאן שנותרו ששה עשר ימים).

לעומת זאת - הבן - שלושים ממש.

כל טוב ונחמה