חג הפסח,מצא מגולגת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/04/20 10:11 כ בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,יש לי שאלה שמעניינת אותי בקשר למצות מגולגלות. אני יסביר,מדובר במצא רגילה שמרטיבים אותך ואחרי כמה זמן היא נהיהת רכה וניתן לגלגל אותה למרוח ביצה ולאחר מכן לטגן אותה בשמן עם תערובת בפנים עכשיו האם המצא עדיין כשרה הראי היא עוברת עוד תהליך של בישול. האם זה בסדר ווכשר?!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם לקחת מצה של פסח, לא משנה כיצד בשלתה או אפיתה אותה שוב, וכן אתה יכול למרוח כל דבר שאתה רוצה, היא נשארת מצה. אמנם פעמים שאם יבשלו אותה ולא תהא ניכרת המצה הראשונה יברכו על כך מזונות. אבל מבחינת מצה היא כשרה לפסח.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ