ביזוי תפילון

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 01/07/17 20:00 ז בתמוז התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

בבוקר בביתי הפרטי, לאחר שסיימתי את הנחת התפילין על ראשי וזרועי, אני מבחין בחשופית (סוג של חילזון ללא בית) בעזרת נייר אספתי את החשופית וזרקתי אותה מחוץ לפתח הבית. פתחתי את דלת השירותים והשלכתי את הנייר לאסלה והורדת מים. כאשר ראשי וחצי גוף ורגל אחת נמצאים בתוך בית הכיסא. כפי הנראה גם ציצית אחת נגעה קלות בחלקה החיצוני של האסלה.. האם ביצעתי עברה בביזוי התפילין ו/או הטלית?! האם נדרש ממני דבר מה לאחר המקרה?!

תודה.

תשובה

שלום,

יש הבדל בין ציצית לתפילין.

תפילין- תשמיש של קדושה, ואסור להיכנס לתוך בית הכסא. לעומת, ציצית שהיא תשמיש דמצווה ומותר להיכנס לשירותים.

כיום, יש מהפוסקים שמגדירים את השירותים של ימינו כמקום נקי, כיוון שהצרכים מתגלגלים למקום אחר, וזה דומה לשירותים של הפרסים שהיו בתקופת הגמרא, ומתחשבים בדעתם לעניין נטילת ידיים במקלחת עם שירותים בשעת הדחק.

לסיכום, לא היה ראוי להיכנס עם התפילין, וראוי להתחזק בלימוד הנהגות בקדושת התפילין.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה