אימוץ כלב המותנה בסירוס

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/20 19:34 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום וברכה הרב!

אנחנו מעוניינים לאמץ כלב, והרוב המוחלט של העמותות אליהן פנינו מתנות את האימוץ בסירוס או בעיקור שנעשה על ידם (הכלב שנרצה יעבור סירוס, ורק לאחר מכן יגיע אלינו). האם במקרה כזה, בו כל אימוץ יהיה מותנה בסירוס והתוצאה הסופית לא תשתנה (הכלב יסורס בכל מקרה ברגע שיאומץ, גם אם לא על ידינו) יהיה מותר לאמץ דרך העמותה? והאם במקרה בו המסרס יהיה גוי, בפסיקה תהיה שונה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש איסור מהתורה לסרס כלב (זכר) אצל נקבה יש סוברים שהאיסור רק מדרבנן. אם העמותה תסרס אותו לפני שיגיע לרשותכם אתם תגידו להם שאתם לא מעוניינים בסרוס רגיל (חתוך) אלא בסרוס הורמונלי שהוא מותר על פי ההלכה. אבל אינכם מתערבים במה שהם עושים. זאת אומרת שאתם הופכים להיות בעלים רק לאחר הסירוס ומה שהם עושים זה בכלב שלהם, בכל מקרה יש צורך שהמסרס יהיה גוי כדי להציל את העמותה שעושה זאת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ