קיש כרישה ופטריות

חדשות כיפה אביה20 19/10/06 00:00 כז בתשרי התשסז

מצרכים

קיש פטריות וכרישה/אביגיל מייזליק

בצק:

2 כוסות קמת תופח

100 ג´ חמאה רכה

1 ביצה

4 כפות מים

קמצוץ מלח

הוראות הכנה

ללוש עד לקבלת כדור בצק, לעטוף בניילון ולשמור במקרר חצי שעה.

לחמם תנור לחום בינוני.

לרדד את הבצק לעלה, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות 20 ד´ עד שהבצק מזהיב.

הכנת המלית:

4 כרישות, החלק הלבן בלבד- לחתוך לאורך ולנקות. לפרוס לחצאי עיגולים בעובי ס"מ. במחבת גדולה לחמם 2 כפות שמן ולאדות את הכרישה תוך ערבוב כ-10 דקות עד ריכוך. להעביר לקערה.

לחמם במחבת עוד 2 כפות שמן להוסיף 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות, לתבל במלח ופלפל ולטגן תוך ערבוב 5-6 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות מזהיבות מעט. מעבירים לקערה ומצננים 2-3 ד´. להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה, 2 ביצים, מלח ופלפל ואפשר גם 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, לערבב היטב.

לצקת את התערובת על הבצק ולאפות 30 ד´ עד שפני הפשטידה זהובים והיא קפיצית למגע.

הערות

כתבות נוספות