מצרכים
קיש פטריות וכרישה/אביגיל מייזליק
בצק:
2 כוסות קמת תופח
100 ג´ חמאה רכה
1 ביצה
4 כפות מים
קמצוץ מלח
הוראות הכנה
ללוש עד לקבלת כדור בצק, לעטוף בניילון ולשמור במקרר חצי שעה.
לחמם תנור לחום בינוני.
לרדד את הבצק לעלה, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות 20 ד´ עד שהבצק מזהיב.
הכנת המלית:
4 כרישות, החלק הלבן בלבד- לחתוך לאורך ולנקות. לפרוס לחצאי עיגולים בעובי ס"מ. במחבת גדולה לחמם 2 כפות שמן ולאדות את הכרישה תוך ערבוב כ-10 דקות עד ריכוך. להעביר לקערה.
לחמם במחבת עוד 2 כפות שמן להוסיף 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות, לתבל במלח ופלפל ולטגן תוך ערבוב 5-6 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות מזהיבות מעט. מעבירים לקערה ומצננים 2-3 ד´. להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה, 2 ביצים, מלח ופלפל ואפשר גם 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, לערבב היטב.
לצקת את התערובת על הבצק ולאפות 30 ד´ עד שפני הפשטידה זהובים והיא קפיצית למגע.