לזניית פטריות

חדשות כיפה דוסית! 27/09/06 00:00 ה בתשרי התשסז

מצרכים

לזניה פטריות (מהאריזה של אוסם)

1/2 חבילת עלי לזניה פרפקטו (או 12 עלים)

6-8 שיני שום

800 גרם עגבניות טריות חתוכות לקוביות (או קופסא אחת)

2 כפות רסק עגבניות

250 ג´ פטריות טריות חתוכות או קופסא אחת

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

1 חבילה (250 מל´) שמנת מתוקה

150 גרם גבינה צהובה מגוררת או מוצרלה

1 כפית סוכר

מלח פלפל לפי הטעם

אורגנו טרי או יבש

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל170 מעלות.

2. משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה, תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום, ומקפיצים כ- 2דקות נוספות.

4. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל, והאורגנו, לפי הטעם.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ2-3 דקות על להבה נמוכה.

6. משמנים תבנית חסינת אש (19X30). מסדרים 4 עלים של לזניה ועליה שכבה נדיבה של רוטב ומוסיפים עוד 4 עלים ועליהם שוב רוטב ושכבה נוספת של עלים. מכסים בכמות נדיבה של רוטב כך שהלזניה תהיה מכוסה היטב.

7. מפזרים את הגבינה מעל.

8. אופים בתנור במשך 25-30 דקות.

הערות

המתכון באדיבות האריזה של אוסם בעבר

כתבות נוספות