הפלה - הריון לא רצוי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/10/16 13:40 ט בתשרי התשעז

שאלה

שאלה קשה ומורכבת - שואלת עבור חברה

מדובר על אישה שרצתה זמן מה להתגרש מבעלה אך חיכתה לסיום טיפול זוגי. וכבר זמן מה שהא ובעלה לא קיימו יחסי אישות.

במהלך בטיפול הזוגי בגדה בבעלה עם גבר שגם הוא היה נשוי

חשוב לציין שמרגע שבגדה בבעלה לא שכבה כלל וכלל עם בעלה אלא רק עם הגבר איתו בגדה.

כעבור כשנה האישה הנשואה התגרשה הגבר הנשוי איתו בגדה התגרש גם הוא.

הם המשיכו את חייהם וכעת גילתה האישה כי היא בהריון מהגבר שאיתו בגדה ואיתו היא חיה.

מאחר והאישה והגבר אינם מסתדרים הם חשבו להפיל את העובר האם זה אפשרי?

הרי אני יודעת שלפי התורה האישה הבוגדת אסורה לגבר שבועל אותה ולבעלה

מה בדבר הריון? האם ההריון הזה אסור? אם אסור להם להיות יחד והם חייבים להפיל?

תשובה

לשואלת שלום
[אסור להם להפיל את העובר].
הנשמה הזאת שירדה לעולם ונמצאת בתוך רחמה של האישה לא אשמה בטעויות שלהם. אין להרוג אדם בגלל ש´הדברים לא מסתדרים´. למרות שהעובר נמצא בתוך גוף האישה, הוא אינו רכושה ואל לה לרצוח אותו.
אכן האישה והגבר האחרון אסורים להינשא, ובמידה והתעברה כשהייתה נשואה לבעלה הראשון - קיים חשש כבד שהילד ממזר.
לסיום, כדאי לפנות לאגודת "אפרת" לקבלת ייעוץ נוסף, בטלפון: 02-5454500.
יהי רצון שנשמע ונתבשר בשורות טובות.