ימי מחלה כחופשה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/09/16 15:10 יז באלול התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רצוני לשאול האם במידה ולקחתי חופשה מהעבודה ואין לי ימי חופש, האם אוכל להביא על חשבון ימים אלה חופשת מחלה כי בחופשת מחלה הצטברו ימים רבים ואין אפשרות לפדות אותם.כאשר הימים מגיעים למכסה שקבע המפעל הימים פשוט נמחקים.

האם זה אפשרי או שזו נקראת רמאות

המון תודה

יפית

תשובה

לשואלת שלום
בחוק הישראלי נקבע שיש לתת לעובד שבועיים בשנה – חופשה בתשלום. פירושו של דבר שהזכות המגיעה לך לצורך חופשה היא 14 ימים ולא מעבר לכך.
אכן לצערנו דבר מקובל הוא בציבור לדווח שקר על חולי וכך 'להרויח' ימי חופשה. אך הוספת ימי מחלה כחופשה מהווה [גזל] מהמעסיק וכן [אמירת דבר שקר].
במידה והנושא מוסכם על דעת החברה - הדבר יעשה בתיאום עם המנהלים.