"תרבחו ותסעדו"- דבר תורה לחגיגות המימונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/04/16 21:59 כב בניסן התשעו

שאלה

ע"ה

השבת, אחרי כל החג הארוך והחירותי, קראנו את פרשת "[אחרי מות]".

הפרשה מתארת את שני הצדדים, הקיצונויות שאדם יכול להיות:

מצד אחד, להיות האדם הכי הכי קדוש, במקום הכי קדוש וביום הכי קדוש.

מהצד השני- איסורי עריות, להיות אדם שפל ועסוק בזימה.

לעניות דעתי, הימים שלנו, ימי ספירת העומר, הם התשובה הנכונה של "[אז מה עדיף]"?

לא זה ולא זה, להתעלות בכל יום, להתקדם ולשאוף מעלה בעליה מתמדת, כל יום קצת.

ומה לזה ול[מימונה]?

לפני פרשת העריות, כתוב "ושמרתם את חקתי ואת משפטי אשר יעשה אתם האדם [וחי בהם]".

מסביר בעל ה"[נתיבות שלום]", שאת המצוות- אלו שלא מבינים (החוקים) ואלו שמבינים קצת יותר (המשפטים), לא מספיק רק לקיים, אלא יש לקיים [בחיות, בהתלהבות ובשמחה!

תגידו לי אתם - היש שמחה גדולה מהמימונה לחזור לשגרת החמץ??

אז "[תרבחו ותסעדו]", בשמחה ובחיות גדולה!

מימונה שמח!

מעיין, חברים מקשיבים

maayanbk@gmail.com