שאל את הרב

מתייגי השבוע

עמוקה!!

תוכן השאלה:
שלום כבוד הרב.
אני בחור רווק בן 42 שמעוניין לנסוע לעמוקה.
השאלה שלי היא באילו ימים או תאריכים צריך להגיע לשם, מה בדיוק צריך לקחת איתי, אם בכלל, ואילו פסוקים ומאיזה ספר קוראים שם לברכה כדי שסוף סוף אתחתן?

תוכן התשובה:
בס"ד

שלום רב.

אתה יכול להגיע לשם באיזה תאריך שאתה רוצה כל זמן שתגיע לשם- זה מצויין!, אפשרי ב- טו´ באייר, וכן בל"ג בעומר, וכן בערב ראש חודש סיון..

עיין עוד על עמוקה והתנא האלוקי יונתן בן עוזיאל ב-

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%9F_%D7%91%D7%9F_%D7%A2%D7%95%D7%96%D7%99%D7%90%D7%9C

תחילה תקיף את הקבר 7 פעמים, ובכל הקפה תאמר: מזמור לדוד הבו לה´ בני אלים..(תהילים פרק כט´), ואחרי כל הקפה תאמר שורה אחת מ- "אנא בכח", לאחר מכן תיקח ספר תהילים - (יש גם שם בעמוקה), ותקרא אותו מתחילתו ועד סופו ליד הקבר, ולאחר מכן תתפלל ל-ה´ בכל לב, ובדמעות שימציא לך את זיווגך במהרה ובקלות.

תחבר תפילה שלך.. זה הכי חזק!

לאחר מכן תתקן צדקה , ותדליק נר לזכות התנא האלוקי יונתן בן עוזיאל ע"ה,

לאחר שהתפללת - תפנה לשדכנים ותבקש מהם עזרה במציאת זיווג (כגון ארגון "ישפה" ,וכן יכול אתה לרשום את עצמך באתרי הכרויות באינטרנט של דתיים כדוגמת: "שניים שהם 1", או :שליש גן עדן")

ובעזרת השם תזכה לבשרנו בטוב בקרוב , אמן.


ישועת ה´ כהרף עין!, אל יאוש אחי היקר!

ברכה והצלחה בכל.





התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו
בתאריך ט אייר תשע"ב

הוספת תגיות

מהן תגיות?
תגיות הן מילות חיפוש המתארות תוכן. התגיות מאפשרות למיין את השאלות ולמצוא אותן ביעילות ובמהירות.
באיזה מילים כדאי להשתמש ליצירת תגיות?
התשובה הטובה ביותר לשאלה הזו היא: לו היית נדרש לחפש שאלה הדומה לשאלה הזו באילו מילים היית מנסה לחפש אותה?
עדיף לא להשתמש בצמדי מילים או במשפטים שלמים כתגיות.

רק חברים בכיפה יכולים להוסיף תגיות לשאלה התחבר

כתוב תגובה



תגובות
תמונה
1. ללא נושא
אוריאל30 6/11/2012 8:45:00 PM
שלום כבוד הרב. תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת לי אליך אם אפשר. ביום ראשון הקרוב, כ"ז בסיון יערך תיקון 1000 שופרות בעמוקה. בעלון שקיבלנו ברחוב רשום שצריך להתקשר ולהירשם כדי ששמי יהיה בין שמות המתפללים עבורם לתיקון. אני מאמין שזה תמורת תשלום, נכון? והשאלה היא: האם זה עדיף על פני מה שהמלצת לי בתשובתך כשכתבתי שאני מעוניין להגיע לעמוקה, שצריך לבצע שבע הקפות ולקרוא תהלים? או שעדיף לתת פרטים אישיים ושהתפללו עבורי? אני מאוד מתלבט, ללכת בעצמי ולבצע מה שצריך או שיתפללו בשבילי? ואם עדיף למסור פרטים ושיתפללו עבורי, אני צריך להגיע גם לעמוקה באותו יום? ועוד שאלה: אולי עדיף לא להירשם ולהגיע לשם באותו יום ולהתפלל יחד עם כולם? אני מצטער, אני לא מבין בזה ואני פשוט מבולבל.

תגובת הרב


אם אתה יכול להגיע באותו יום שכולם נמצאים שזה יום ההילולא של התנא האלוקי יונתן בן עוזיאל ע"ה- אז תגיע ותעשה יחד עם מי שנמצא שם את התיקון, אם אתה לא יכול להגיע- תתפלל בבית שלך באותו יום של התיקון, תתן צדקה ותדליק נר לזכות התנא הקדוש הזה. אם אתה לא יכול להגיע - תתן את השם שלך כדי שיתפללו עבורך, אם זה עולה סכום כסף גבוהה - אל תתן להם, אם זה עולה בסביבות 52 ש"ח - (שזה סכום לא גבוה) תתן להם את השם שלך והם יתפללו עבורך, ובעזר השם - יעזרך ה´ למצוא את זיווגך במהרה ובקלות ,אמן.

תמונה
2. שוב שאלה אם אפשר
אוריאל30 6/13/2012 11:11:00 PM
ערב טוב כבוד הרב. אני רוצה להודות לך שוב על תשובתך. התקשרתי אליהם והם רוצים שאשלם 76 ש"ח למשך 36 חודשים(זה המון, אבל המון כסף)כדי שהתפללו עבורי כדי שסוף סוף אתחתן.לא נראה לי שאוכל להגיע לשם ביום הילולתו של התנא יונתן בן עוזיאל, כנראה שאסע לשם מחר ביום חמישי, זה מספיק טוב? כתבת לי שאוכל להתפלל באותו יום. כיצד מתפללים ומה קוראים? והאם אפשר להתפלל בשעות הערב?

תגובת הרב


בודאי! תפילת האדם על עצמו היא הכי הכי מקובלת לפני הקדוש ברוך הוא, אל תשלמי להם! ברכה והצלחה!


שאל את הרב שאל שאלה