תפילה בבית קברות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/12/11 22:19 כ בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת איזו תפילה אומרים לעילוי נשמת סבי כאשר אני עולה לקבר של סבי (לא באזכרה).

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זו תפילה מתאיתה לכל עת:

לאחר מזמורי התהלים, נאמרת תפילה לעילוי נשמת הנפטר.

אָנָּא אֲדֹנָי מָלֵא רַחֲמִים, אֲשֶׁר בְּיָדְךָ נֶפֶשׁ כָּל חַי וְרוּח כָּל בְּשַׂר אִישׁ -
יִהְיֶה נָא לְרָצוֹן לְפָנֶיךָ תּוֹרָתֵנוּ וּתְפִילָּתֵנוּ בַּעֲבוּר נִשְׁמַת פלוני/ת בן/ת פלוני ופלונית,
וּגְמוֹל נָא עִמָּהּ בְּחַסְדְּךָ הַגָּדוֹל לִפְתּוֹחַ לָהּ שַׁעֲרֵי רַחֲמִים וָחֶסֶד וְשַׁעֲרֵי גַן עֵדֶן,
וּתְקַבֵּל אוֹתָהּ בְּאַהֲבָה וּבְחִיבָּה, וּשְׁלַח לָהּ מַלְאָכֶיךָ הַקְּדוֹשִׁים וְהַטְּהוֹרִים
לְהוֹלִיכָהּ וּלְהוֹשִׁיבָהּ תַּחַת עֵץ הַחַיִּים, אֵצֶל נִשְׁמוֹת הַצַּדִיקִים וְהַצִּדְקָנִיּוֹת, חֲסִידִים וַחֲסִידוֹת,
לֵיהָנוֹת מִזִּיו שְׁכִינָתְךָ, לְהַשְׂבִּיעָהּ מִטּוּבְךָ הַצָּפוּן לַצַּדִיקִים.
וְהַגּוּף יָנוּחַ בַּקֶבֶר בִּמְנוּחָה נְכוֹנָה, בְּחֶדְוָה וּבְשִׂמְחָה וְשָׁלוֹם,
כְּדִכְתִיב: "יָבוֹא שָׁלוֹם, יָנוּחוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם הוֹלֵךְ נְכוֹחוֹ",
וּכְתִיב: "יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד, יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם",
וּכְתִיב: "אִם תִּשְׁכַּב, לֹא תִּפְחָד, וְשָׁכַבְתָּ וְעָרְבָה שְׁנָתֶךָ".
וְתִשְׁמוֹר אוֹתוֹ / אוֹתָהּ מֵחִיבּוּט הַקֶּבֶר וּמֵרִימָּה וְתוֹלֵעָה,
וְתִסְלַח וְתִמְחוֹל לוֹ/לָהּ עַל כָּל פִּשְׁעָיו/עֶיהָ,
כִּי אָדָם אֵין צַדִּיק בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה טּוֹב וְלֹא יֶחֱטָא,
וּזְכוֹר לוֹ/לָהּ זְכוּיּוֹתָיו/תֶיהָ וְצִדְקוֹתָיו/תֶיהָ אֲשֶׁר עָשָׂה/עָשְׂתָה,
וְתַשְׁפִּיעַ לוֹ/לָהּ מִנִּשְׁמָתוֹ/תָהּ לְדַשֵּׁן עַצְמותָיו/תֶיהָ בַּקֶּבֶר מֵרוֹב טּוּב הַצָּפוּן לַצַּדִּיקִים,
דִּכְתִיב: "מָה רַב טוּבְךָ אֲשֶׁר צָפַנְתָּ לִּירֵאֶיךָ",
וּכְתִיב: "שׁוֹמֵר כָּל עַצְמוֹתָיו, אַחַת מֵהֵנָּה לֹא נִשְׁבָּרָה".
ותִשְׁכּוֹןּ בֶּטַח בָּדָד, וְשַׁאֲנָן מִפַּחַד רָעָה וְאַל תִּרְאֶה פְּנֵי גֵיהִנּוֹם.
וְנִּשְׁמָתוֹ/תָהּ תְּהֵא צְרוּרָה בִּצְרוֹר הַחַיִּים וּלְהַחֲיוֹתוֹ/תָהּ בִּתְחִיַּת הַמֵּתִים
עִם כָּל מֵתֵי עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל בְּרַחֲמִים. אָמֵן.

יש גם פרקי תהילים,

כאן,

http://www.itim.org.il/?CategoryID=410#784

בברכה,

דני ארגמן