ש``צ הומו

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 25/04/10 17:25 יא באייר התשע

שאלה

בסד

שלום לכב הרב

שאלה שנתבקשתי לברר ואם הרב יוכל לענות בהקדם זה יועיל

האם מותר לבחור דתי בן תורה בעל נטייה הומוסקסואלית שהציבור יודע על עצם נטייתו והם אינם מתנגדים לו ומקבלים את הודאתו כי אינו עובר על איסורים ומתמודד עם יצרו למרות הקשיים הגדולים והוא בחור תורני

האם הוא יכול לשמש כש"צ?

הציבור רוצה לדעת האם הוא מוציא אותם ידי חובה, אין להם בעיה עם עצם נטייתו והם סומכים על היראת שמיים שלו.

חזן הקהילה אומר שאין לו שום אפשרות הלכתית לשמש כש"צ גם אם אינו מממש את נטייתו. הוא אינו מביא שום מקור לכך ולמרות שהראו לו את דעותיהם של הרב מדן שליטא והרב שרלו שליטא הוא עדין אומר שאסור.

תודה רבה.

תשובה

לשואל: שלום,
לפי התיאור בשאלה מדובר על בחור צדיק אשר מתגבר על יצרו ואין שום סיבה לפסלו ואדרבה צריך לעודדו ולחזקו.
והקב"ה ירפא אותו.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה