בקבוק חם בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/01/10 20:40 ו בשבט התשע

שאלה

ב"ה

שלום וברכה!

רציתי לשאול, האם מותר להשתמש בבקבוק חם בשבת. האם אין חשש "בישול" של המים הקרים שנשארו בבקבוק ע"יהמים התמים ששמים בתוכו?

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום רב

לא הבנתי מהו בקבוק חם. אך לגופו של עניין, כאשר יש מים קרים או טיפות מים אסור לשפוך עליהם מים חמים (מעל חום שהיד סולדת בו).
הדרך שבה ניתן לעשות זאת היא על ידי כלי שלישי: לשפוך מים חמים לכוס/קערה ריקה, ומתוך הכוס הזו לשפוך אל הבקבוק שיש בהם את המים הקרים.

יש לציין שיש הפוסקים שבדברים שמוגדרים קלי בישול אסור לשפוך מים חמים גם בכלי שלישי.

אריאל
(המשיב אינו רב)