האם מותר להרוג ערבים

חדשות כיפה הרב חיים נבון 19/06/08 11:57 טז בסיון התשסח

שאלה

שלום, רצית לשאול:

האם איסור לא תרצח מתייחס גם לערבים בארץ?

בתור חייל בשירות קרבי...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
עצם השאלה מזעזע. אחרי פרשת המחתרת היהודית, אמר מו"ר הרב ליכטנשטיין שליט"א, שמזעזע הדבר שאנשים מסוימים דנים האם מותר להרוג גוי על סמך דיוקים מסוימים ברמב"ם. ברור ופשוט שאסור לרצוח גוי! התורה אומרת זאת, והמצפון אומר זאת, והמוסר אומר זאת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן