שאלה
השאלה שלי היא כזאתי:
קצת מורכבת, אבל... זה יותר מה לעשות??? במצב שלי...
שהוא ככה בעצם:
אני חרדית לפחות נחשבת ככה שכנעתי את אבא שלי להכניס אינטרנט מה שבדרך כלל לא מקובל, וכמובן יש לי אי סי קיו שבכייף מכניסה אנשים, הכרתי איזה אתר צאט שמאד כייף לי ונחמד לי שם אוהבים אותי בנים ובנות לא משנה ואני בתור בת "חרדית" מדברת עם בנים בלי בעיה אבל אין לי מקום מפגש כמו בני עקיבא וכאלה ושום דבר שמעודד או פותח אותי לזה אני מעצמי שיתחיל בחור אני ידבר... טוב בחזרה לעניין... אז נתתי הרבה את האייסי שלי ויש לי שם מלא בנים שחולים ואוהבים אותי.. בלה בלה... ויש שמדברת שעות ואני בטימטומי נתתי אפילו את מספר הפלאפון, וגם שיקרתי הרבה אמרתי שמסורתית ובהתחלה עבדנו אני וחברה שלי שיש לי חבר והרבה רוצים לפגוש אותי, דבר שלא רוצה ולא יכולה... בקיצור נכנסתי למעגל של שקרים שלא יכולה לצאת מהם
וגם יש לי את העניין מה יהיה אם ההורים, הבצפר, יגלה...
מקוה מאד מאד שיש מישו שיוכל לעזור לי ולכוון אותי...
בתודה רבה רבה!!!! מראש,
אחת שלא יודעת מה יהיה....
תשובה
שלום רב לשואלת.
טוב שתפסת את עצמך עכשיו ולא כשיהיה מאוחר מדי.
אמרו חכמים שחמורה הסכנה יותר מהאיסור, לכן קודם כל נתחיל במישור של הסכנה בדבר. אינני יודע אם את שומעת חדשות אבל כמעט כל שבוע מספרים על נערה שנאנסה דרך זה שהיא הכירה מישהו באינטרנט. כמובן שאין לך לפגוש שום אחד מאותם בחורים שאת מתכתבת איתם. אני יודע שכמעט מיותר לציין זאת וגם את בטוחה בזה, אבל בנושא רגיש כל כך עדיף לכתוב יותר מאשר אחר כך להצטער.
אני חושב את לא מודעת למה שאת עושה לאותם בנים שמתכתבים איתך. בדרך כלל בנים שמתכתבים עם בנות באינטרנט זה לא לשם שמיים בלשון המעטה אלא זה כדי להשביע את היצר הרע שלהם. ודאי שאת מכשילה את אותם בחורים שאת מתכוונת איתם על ידי האשליות שאת נוטעת בליבם שהם יפגשו איתך לבסוף.
פשוט צריך לעצור את זה ומיד. אל תעני יותר לכל משפט ששולחים לך ב'אייסי'. אם באמת את רוצה לצאת מהתסבוכת הזאת הן ברמה האישית והן כלפי הקב"ה ולעשות תשובה, אל תסבירי לאף אחד מהם מדוע את לא ממשיכה לכתוב לו, כי רק תסתבכי עם זה, אלא פשוט אל תכנסי יותר לתוכנה הזאת. וכן תנהגי כלפי אותו אחד שיש לו את הפלפון שלך- את יכולה פעם אחת לומר שאינך מעוניינת להמשיך את הקשר, ואז לא עושים יותר. אם את רואה שהפלאפון שלך נעשה הפקר, תחליפי מספר.
תקשיבי, זה לא פעם ראשונה שאני עונה לבנות שנחשבות במגזר החרדי, ויש לי קצת ניסיון עם זה. אני מקווה שאכן תעשי כך על מנת שלא להרוס לעצמך את החיים. המדרון הוא מאוד חלק, והיצר הזה מאוד גדול. כמו שכתבת, אם ההורים שלך יגלו את זה תהיה להם עוגמת נפש גדולה, ואם זה יתפרסם וכבר היו דברים מעולם, לא כדאי לתאר לך את הקשיים ב'שידוכים' ובאופן כללי היחס בשכונה.
כדאי אולי בכלל לסגור את האינטרנט או לפחות לחסום אותו. תהיי ישרה עם עצמך ותמדדי כמה תועלת הוא מביא או כמה שריפת זמן והורדת הרמה הרוחנית שלך.
אל תהיי בחולשה, ואל תשאלי מה יהיה. הדבר תלוי בך בלבד- יש לך כוחות לצאת מזה. שאלת את השאלה בזמן ועל זה אני רוצה לחזק אותך. הייתי רוצה לשמוע ממך מה את חושבת הלאה. אני נמצא באימייל:
liad_orian@walla.com
ליעד.
[תזכורת]: כתבנו מה שנראה לנו, אבל אין כמו שיחה אישית, דרכה אפשר להבהיר הכל טוב יותר, לשוחח אחד על אחד ולהעלות כל נושא שרוצים, ואפילו ליצור קשר אישי. לכן, אפשר תמיד – בשמחה! לפנות גם לקו הטלפון של חברים מקשיבים, שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9 ל1 בלילה, והמספר הוא: 026518388. סודיות מובטחת. אנחנו מחכים!
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם