ארנצ’יני פטריות מטוגנים במילוי גבינת נפוליאון

כו בכסלו התשעח
,
14 בדצמבר, 2017
14/12/2017 13:42
חלבי
לא מוגדר
בינוני

מצרכים

2 כוסות אורז מבושל

50 גרם חמאה מומסת

ביצה

קמח תפוחי אדמה – 4 כפות

גבינה בולגרית\פטה מגורדת – 200 ג’

10 זיתי קלמטה מגולענים

1 שן שום כתושה או קוביה של שום כתוש קפוא

כפית מלח

מעט פלפל

כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת

גביע גבינת נפוליאון שמנת – בצל

פירורי לחם

גבינת פרמז’ן מגוררת – חצי כוס – אפשר גם גבינת פיקורינו

פטריות מקופסת שימורים – פרוסות (אם אתם אוהבים, לי יש שריטה ואני אוהבת אותן מאוד, אפשר גם עם פטריות טריות).

שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה

במידה ואתם מכינים אורז ריזוטו, הוא דורש הרבה יותר מים מאורז רגיל.

מבשלים את האורז מראש על אש קטנה עם חמאה מומסת ו-3 כוסות מים, מוסיפים תוך כדי בישול עוד 2 כוסות מים,

מוסיפים מעט מים כל כמה דקות ומערבבים, עד לקבלת אורז רך. מוסיפים חצי כפית מלח. האורז צריך לצאת מבושל ומעט רך אבל לא מכובס. ייתכן והוא יצא לכם קצת דביק, זה בסדר. גם ככה הבלילה הולכת לקבל את הגבינות, הביצה ויתר המצרכים.

במידה ויש לכם אורז מוכן, מוסיפים לו את החמאה ומעט מים ומבשלים בסיר על אש קטנה עד שהאורז מתחמם ומתרכך.

מצננים את האורז לשעה לפחות עד שיתקרר או שמכניסים אותו למקרר.

שופכים את האורז לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עם כף או עם הידיים.

מוסיפים את הגבינה הצהובה, הפטה וגבינת הפרמזן, את המלח, פלפל ושום וממשיכים לערבב.

לוקחים חצי כוס של פטריות וקוצצים אותן לחתיכות בגודל של 30-40 מ”מ.

את הזיתים – לא חובה , רק אם אתם אוהבים, קוצצים גם לחתיכות קטנות. מוסיפים לתערובת.

מערבבים הכל יחד עד לקבלת בלילה אחידה. אפשר להוסיף עוד גבינות שיש בבית – קשות.

אחרי שהבלילה מתייצבת מעט, מכניסים אותה לרבע שעה לפריזר או לחצי שעה – שעה במקרר.

לוקחים חופן מהבלילה, מכדררים ויוצרים כדור בגודל של כ-3-4 ס”מ.

עושים חור עם האצבע במרכזו ושמים חצי כפית של גבינת נפוליאון שמנת בטעם בצל.

סוגרים מהצד את הקצוות של הכדור, טובלים בפירורי לחם ומניחים בצד לקראת טיגון.

במידה והבלילה נוזלית מדי, אפשר להוסיף לפי הצורך את קמח תפוחי האדמה עד שהיא הופכת מספיק יציבה כדי שתוכלו לעבוד איתה. אני אוהבת להוסיף גם 2 כפות קמח תפוחי אדמה לפירורי לחם

מכינים את כל הכדורים, מצפים בפירורי לחם ואפשר לשים במקרר לרבע שעה או ישר לטגן.

בסיר טיגון עמוק מחממים שמן בגובה של כ-3-4 ס”מ. כאשר השמן חם מכניסים את הכדורים לתוכו , מטגנים בסביבות 3-5 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים ומשחימים מעט. על אש בינונית.

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מודעה נגד עמית צילום: חוננו

ב"חננו" תמהו: מה המסר החינוכי במעצר תולי השלטים?

קרא עוד