לערבל ללוש להתפיח ולהתפיח ובחורף זו לא משימה שיש להקל בה ראש, אז לכל אלה ששונאים לחכות ואוהבים את המתוק שלהם כאן ועכשיו נוצרו סופגניות האשל, או יותר נכון סופגניות האלפרו. אני מעדיפה את גרסת הפרווה וממירה את האשל למעדן אלפרו בטעם וניל, כך מתקבל קינוח מהמם לכל פסטיבל בימי החנוכה.

רכיבים:

175 גר' קמח תופח
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
200 מ"ל מעדן אלפרו (בערך 1/2 1 מיכלים)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי

ציפוי: אבקת סוכר, סוכר וקינמון

אופן ההכנה:

מערבלים את כל הרכיבים
כדי לקבל סופגניות עגולות מושלמות, יש לשמן היטב את כפות הידיים לחפון מעט מהבצק ולגלגל לכדור. להניח בסיר עם שמן חם בגובה 5 ס"מ ולטגן להשחמה על אש בינונית נמוכה.
 

צילום: חנה פנט


את הסופגניות המוכנות והחמות מגלגלים בסוכר מעורב בקינמון, ומניחים להתקרר.

ההרכבה:

מכינים מראש קונוס קלקר בגובה 30 ס"מ. כדי למלא קונוס שכזה יש לשלש את כמות הבצק והסופגניות.

צילום: חנה פנט


בעזרת קיסמי שיניים מעץ, מחברים את הסופגניות לקונוס, את החורים אפשר למלא בפרחים.

וזו התוצאה שמתקבלת:
 

צילום: חנה פנט

 

למתכוני חנוכה נוספים