האם יצרניות המזון יחויבו להעשיר מוצרי חלב וחלב בוויטמין D? ועדה מטעם משרד הבריאות, שבדקה את המצב הקיים בעולם ואת החסרים התזונתיים בארץ, ממליצה על העשרת המזון כדרך יעילה ושוויונית לשיפור הבריאות והתזונה. הסיפור פורסם הבוקר (ה') ב'ישראל היום'.

עוד בהמלצות: להעשיר את המלח ביוד ואת הקמח (לרבות קמח נטול גלוטן) בחומצה פולית, בברזל ובוויטמין B12, כדי להעשיר את התזונה ולהתגבר על מחסור בוויטמינים ובמינרלים באוכלוסייה בישראל. ההמלצות טעונות אישור של סגן שר הבריאות והליך חקיקה בכנסת. נתונים שנאספו במשרד הבריאות ובקופות החולים ביססו את הצורך בהעשרת המזון.

כך, למשל, 22.6 אחוזים מכלל האוכלוסייה סובלים ממחסור בברזל (שעלול לגרום לתופעות של חולשה, עייפות, דופק מהיר, כאבי ראש ועוד), 5.5 אחוזים סובלים ממחסור ב־B12 ו־12 אחוזים סובלים ממחסור בחומצה פולית, שעלול לגרום ללידת תינוקות עם מומים בתעלת העצבים, עד כדי נכות.