סקר חדש שבוצע עבור "חדשות הערב" בכאן 11 מציג תמונה מדאיגה לשרים פרץ וסמוטריץ' כאשר 'הבית היהודי-האיחוד הלאומי' מקבלים יחד פחות ממחצית המנדטים שמקבלת איילת שקד, יו"ר הימין החדש. בשמאל, האיחוד של ברק, הורוביץ ושפיר פוגע במפלגת העבודה.

על פי הסקר, מפלגת הליכוד ומפלגת כחול לבן נמצאות שתיהן בשוויון מספרי, כאשר כל אחת מהן מקבלת 30 מנדטים - ירידה של חמישה מנדטים מהבחירות הקודמות שהתקיימו באפריל. המפלגה השניה בגודלה, הרשימה הערבית המשותפת מקבלת 10 מנדטים. ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן נחלשת מעט בעקבות הצבתה של איילת שקד בראשות הימין החדש ושתי המפלגות מקבלות מספר מנדטים זהה של תשעה מנדטים.

באגף השמאלי של המפה הפוליטית, המחנה הדמוקרטי - החיבור שבין מרצ, ישראל דמוקרטית וח"כ העורקת, סתיו שפיר מניב תוצאה יפה של שמונה מנדטים. במהלך הזה בעצם, ח"כ סתיו שפיר לוקחת מנדט מהמפלגה אותה נטשה - מפלגת העבודה שמקבלת 5 מנדטים בלבד.

[סקר_בחירות_87]

יהדות התורה שומרת על כוחה עם שמונה מנדטים, כאשר חברתה ממזרח, מפלגת ש"ס יורדת במנדט אחד כשהיא מקבלת שבעה מנדטים. מפלגת זהות בראשותו של משה פייגלין נושקת לאחוז החסימה מהצד השלילי שלו.

נתון נוסף וחשוב שעולה מהסקר, הוא שבמידה ומפלגת הימין החדש תתאחד עם איחוד מפלגות הימין - כאשר  בראשות הרשימה תעמוד איילת שקד, אזי המפלגה המאוחדת של הימין תקבל 15 מנדטים. אם ייווצר עוד חיבור בגוש השמאל, בין העבודה למחנה הדמוקרטי, אזי הרשימה הגדולה תקבל 14 מנדטים. אולם, ההבדל בין הגושים, עם איחודים וללא איחודים, עומד על הפרש של מנדט אחד בלבד שמתווסף לגוש הימין. 

הסקר נערך על ידי מכון קנטאר בשיטות סטטיסטיות מוכרות לעריכת סקרים בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. על הסקר ענו 538 משתתפים מתוך 1,612.
 טעות הדגימה 4.3% +/- מועד איסוף הנתונים: 25 ביולי 2019