ביום העצמאות האחרון הקימה עיריית רמת גן במה לציבור הדתי. סרטון מצלמת האבטחה חשף שהנערה בת ה-17, שעלתה לאותה הבמה לא הורשתה לשיר, והורדה מהבמה על ידי טוביה עוזרי, מנהל המחלקה לתרבות תורנית בעיר. באגף לתרבות יהודית במשרד החינוך מגבים היום (ג') את עוזרי ואומרים: "החליטו לתפוס טרמפ על הסיפור הלא מעניין הזה ולהכפיש את טוביה, על לא עוול בכפו".

לפי ההודעה שנמסרה מהאגף לתרבות יהודית במשרד החינוך, נאמר כי במהלך האירוע היתה חריגה מסדר ההופעות. "בשיקול דעת זריז, החליט טוביה עזורי, מנהל התרבות היהודית בעיר, שהזמן והמקום לא מאפשרים את שירתה של בחורה שביקשה לעלות לבמה ולשיר. על אף שהבחורה הודיע שהיא כלל לא נפגע מהעניין, החליטו לפגוע בטוביה".

"טוביה פעל כראוי ולדעתנו כך היה צריך לעשות לאור הנתונים בזמן ובמקום", אומרים במשרד החינוך. "יש קהלים גדולים שנוהגים לשמור על איסור שמיעת קול אישה שרה. וכאן הבן שואל – לאוכלוסייה מסוימת קשה לשמוע כלי נגינה מסוים, חצוצרה למשל – היעלה על הדעת שבאירוע לאותה אוכלוסייה יעלה נגן חצוצרה וינגן? האם דחיית הנגן תחשב כאפליה? אין בין זה לאפליה ולא בדיל של קשר".

האגף לתרבות יהודית, מכוון את פעולותיו לשתי מטרות. הבדלה: נתינת מענה, בתחום התרבות היהודית, לאוכלוסיות המגוונות, קהילות ותתי קהילות, חילונים, מסורתיים, דתיים וחרדים. במדינת ישראל כל מגזר וקהילה רשאים להביע את דעתם, לצעוד ברחובה של עיר ולהבליט את ייחודם. עבודה זו דורשת מקצועיות ורגישות רבה, ומעל 150 מנהלי התרבות היהודית ברשויות מבצעים אותה בהצלחה.

יש לציין, כי פעמים רבות בעיר רמת גן, ובכל 156 הרשויות בהן יש פעילות של התרבות יהודית, מתקיימות הופעות בהן נשים שרות, מתוך התאמה לסוג האוכלוסייה ודרישותיה. "האם לא הגיוני שבנוסף לעשרות במות תרבות לציבור החילוני, תוקם במה אחת לציבור הדתי? היכן חופש הדת, ערך המוזכר במגילת העצמאות?", שואל איתיאל בר לוי, מנהל האגף לתרבות יהודית. "על אף שקיבלתי טענות רבות כי יש לפעול נגד ראש העיר מבחינה משפטית, חשוב לי להדגיש שעבודתנו כל השנה היא בשיתוף ראשי הרשויות המקומיות, עובדה המונעת מאיתנו את הצורך לעימות חזיתי מולם".