חוק ירושלים המאוחדת עבר הלילה (ג') בקריאה שניה ושלישית בכנסת ולאחר שנדחו כל הסתייגויות האופוזיציה, 64 חברי כנסת הצביעו בעדו לעומת 51 שהתנגדו או נמנעו.

מדובר תיקון ל"חוק יסוד: ירושלים בירת ישראל", שמבטיח כי כל שינוי במעמדה של עיר הבירה או מסירה משטחיה יוכל להתבצע רק ברוב של 80 חברי כנסת ולא 61 כפי שהיה עד כה.

את החוק יזם שר החינוך ויו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, ומי שהגישה אותו הייתה יו"ר הסיעה ח"כ שולי מועלם רפאלי שאמרה כי "ירושלים יורדת מהשיח של  פתרון שתי המדינות".

לדבריה, "כבר ראינו איך ראשי ממשלות קונים חברי כנסת ברכבי שרד, בתפקידים בכירים בממשלה ובמניפולציות מבישות, כדי לקדם יוזמות מדיניות דוגמת הסכמי אוסלו ותכנית ההתנתקות. עם אישורו של החוק שאותו קידמתי יחד עם חברי השר נפתלי בנט, ירושלים לא תחולק ותישאר מאוחדת כבירתו של העם היהודי".

השר בנט כתב עם העברת החוק בדף הפייסבוק שלו כי "כרגע הבטחנו את אחדות ירושלים לצמיתות. יזמנו את החוק שמשריין את ירושלים, כך שלא ניתן יהיה לחלק אותה אלא ברוב עצום של 80 חברי כנסת".

עוד הוא ציין כי "הר הזיתים, העיר העתיקה, הר הבית ועיר דוד יישארו בידנו לעד. לא יהיו עוד תרגילים פוליטיים שיאפשרו את קריעת הבירה שלנו. זו גם תשובת ישראל להצבעת האו"ם המבישה נגד ירושלים. יום חג לישראל!".

בנט וחברי הבית היהודיצילום: דוברות הבית היהודי

מי שגם היה שותף לאחד מתיקוני החוק הוא השר להגנת הסביבה לירושלים ולמורשת, זאב אלקין,שאמר כי הוא "מברך את הכנסת על אישור ברוב גדול של תיקון לחוק יסוד ירושלים המחזק את חומת המגן כנגד אלה משמאל שעלולים לנסות לפגוע בעתיד בריבונות הישראלית בירושלים המאוחדת!".

יש לציין כי סעיף שהכניס השר אלקין לחוק, קרי פיצולן של שכונות במזרח ירושלים שנמצאות מעבר לגדר ההפרדה והפיכתן לרשות מוניציפלית ישראלית עורר ביקורת בקרב חלק מגורמי הימין.

כדי שהצעתו של שר הליכוד אכן תאושר, היא צריכה לעבור את אישורו של ראש הממשלה ושבוע הבא צפוי להתקיים דיון בוועדת הכנסת בעניינה.