מי לא אוהב סופלה, הקינוח האולטימטיבי בכל ארוחה, העוגה הקלילה שאם היא עשויה משוקולד התוך שלה נוזלי וכל כך טעים?

פירוש המילה סוּפְלֶה בצרפתית הוא "להתפוצץ" או "להתנפח" והוא אכן תופח מאוד במהלך הכנתו. הסופלה עשוי מבצק המכיל בעיקרו חלבוני ביצים מוקצפים ולכן הוא קל ואוורירי. בעצם הוא עשוי מבלילה הנותנת את הטעם, ומקצף ביצים.

הידעתם: סופלה יכול להיות מתוק או מלוח, מוגש כמנה עיקרית או כקינוח.

הסופלה תופח בתנור במהלך אפייתו, אבל עם צאתו מהתנור, הסופלה יחל לקרוס כבר בתוך כ-5-10 דקות. לכן, סופלה יוכן זמן קצר לפני הגשתו, ובגלל שהסופלה שברירי ביותר, הוא מוגש לרוב בתבנית בה נאפה.

סופלה שוקולד כמו במסעדה

סופלה כרובית

&t=24s