איך זה בדיוק עובד?

הסוכר שמצטבר בפה משמש קרקע פורייה עבור חיידקים. 
החיידקים צורכים את הסוכר לטובת יצירת אנרגיה, ומעלים את רמת החומציות בפה.
מתברר כי צריכת מוצרי חלב  מסייעת להורדת החומציות בפה.
כלומר, רכיבים תזונתיים במוצרי חלב יכולים להגן על השיניים מהחיידקים המזיקים.

דגני בוקר עם חלב

חוקרים מאוניברסיטת אילנוי בחנו את ההשפעה של 3 משקאות על רמת החומציות בפה, לאחר אכילה של דגני בוקר עשירים בסוכר.
20 משתתפים לקחו חלק במחקר וכל אחד מהם התבקש לאכול קערת דגני בוקר.
לאחר מכן החוקרים בדקו את רמת החומציות בפה של כל אחד מהנחקרים.
כאמור, ככל שרמת החומציות גבוהה יותר, הסיכון לפגיעה בשיניים גובר.

לאחר שנמדדה רמת החומציות, החוקרים חילקו את הנחקרים לשלוש קבוצות.
לקבוצה הראשונה נתנו החוקרים לשתות כוס מים, הנחקרים בקבוצה השנייה שתו כוס חלב, ואילו הנחקרים בקבוצה השלישית קיבלו כוס מיץ תפוזים.


מה היו התוצאות?
רמת החומציות עלתה בכל 20 הנחקרים לאחר אכילת קערת דגני הבוקר.
המשקה שהפחית את רמת החומציות בפה בצורה המשמעותית ביותר היה חלב,מים הפחיתו את רמת החומציות פחות מחלב, ורמת החומציות הגבוהה ביותר הייתה לאחר שתיית מיץ התפוזים.

מעבר להפחתת רמת החומציות, לחלב יש השפעה חיובית נוספת על השיניים.
חלב ומוצריו עשירים בסידן, ש-99% ממנו נמצא בעצמות ובשיניים. 
כפי שילדים זקוקים לסידן כדי שמסת העצם שלהם תתפתח כראוי, כך הם זקוקים לסידן עבור התפתחות תקינה של השיניים.
בנוסף, צריכה של מוצרי חלב, הופכת את הפה לסביבה עשירה בסידן.
כאשר הסידן בפה זמין, הוא יכול לסייע לתיקונים מיידים של נזקים על שטח פני השן.
אותם נזקים נגרמים בין היתר בגלל רמת חומציות גבוהה.

קצת פירגון גם יוגורט?

יוגורט פרוביוטי עשיר בחיידיקים "טובים"- פרוביוטיקה.
כאשר צורכים את אותם חיידקים טובים הם מונעים התפתחות של אוכלוסיית החיידקים ה"רעים" בפה.
כלומר, כניסה של חיידקים פרוביוטים לחלל הפה, מצמצמת את היכולת של החיידקים הרעים להתפתח בפה ולפגוע בשיניים.